Skót táncház

Vörösmarty Mihály kéttannyelvű ált. isk. és gimnázium - 2006. április 7

Tánctanár: Komlósi Eszter, Szili Mátyás
Szervező: Komlósi Eszter, Szili Mátyás
Táncok:

Megerősődött bennem a hit, hogy a gyerekek sokkal ügyesebbek a felnőtteknél. 8-10 éves forma emberkék, ahogy a Highland Welcome című reelt táncolták... látszott az arcukon, hogy képben vannak, tudják mi jön, és azt is, hogy pontosan mikor.

Ez a Vörösmarty kéttannyelvű ált. isk. és gimnáziumban történt április 7- én. Angol estjük volt, és azután tartottunk Matyival egy egyórás táncházat. Jó sokan voltak, 60-an legalább, ill. az utolsó táncban, ami a Highland welcome volt, Zoli adatai szerint 52-en ropták. A kicsiken kívül sok tanár néni, bácsi és viszonylag kevesebb kamasz állt be. Mind ügyesek voltak, az első "tanulótáncot" - ld. farsang a kisegítőiskolában - hamar megtanulták, csakúgy a Canadian Barn Dance-t (itt swinget tanítottunk polka helyett, remélem megbocsát az RSCDS :-), de így kisebb a baleseti számla). Az utolsó a már említett 3. tánc volt, ez már kissé nehezebben ment, de ezt is megúsztuk koccanás nélkül. hát ez történt.

Aztán nyertem tombolán egy angol nyelvű magyar népmeséket, és egy használt egeret (nem a macska volt). Matyi sajnos nem nyerte meg a Silva fejlámpát, bár nagyon igyekezett.

Eszter

[Saját táncházaink]   Vissza a BSTK honlapra