Skót táncház

kezdőknek a

Budapest Skót Tánc Klub

szervezésében

----- 2023 -----

szeptember 2 (szombat)
október 7 (szombat)
november 4 (szombat)
december 2 (szombat)

19:30-22:00: tánctanítás és tánc folyamatosan
22:00-22:30: koncert és szabad tánc
Pontosan kezdünk! És az elején tanítjuk a lépéseket :-)

Belépő: 1000 Ft

Angyalföldi Gyermek és Ifjúsági Ház (info)
Budapest, XIII. Dagaly u. 15/A
Tel: 330-5357
A 3. metró Forgács utcai megállótól vagy az 1. villamos Árpád híd pesti hídfő megállójától gyalog kb. 8 perc.

A belépő jegy egyben tombola jegy is.
Nyerhetsz kétszemélyes ingyenes táncház belépőt, BSTK emblémás pólót.


2002 január 26-án indult a saját szervezésű skót táncházunk az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház ban. Minden hónapban (kivéve június-augusztus) egyszer, a hónap első vagy második szombatján.

A táncházat kezdőknek és középhaladóknak szánjuk, ezért minden táncot előbb megtanítunk, és amikor már mindenkinek jól megy, akkor jön csak a zenekar, aki az élő zenét szolgáltatja.

A skót táncok ugyan alapvetően páros táncok (több pár táncol együtt), de a táncházba pár nélkül is nyugodtan el lehet jönni. Egyrészt a páratlanok nyugodtan összeállhatnak párba, másrászt sok a párcserés tánc, amikor egy táncon belül akár 20-30 fiúval/lánnyal is táncolhatsz. Ez remek alkalom pl. az ismerkedésre is :-)

A skót táncokhoz érdemes valami vékony és puha talpú cipőt hozni. Egy tartalék póló sem árt, mert elő szokott fordulni, hogy az ember alaposan leizzad. Az életkor nem lehet akadály, 16 és 80 év közöttiek is táncolnak skót táncot. Külföldi skót bálokon pl. sokkal kevesebben vannak a fiatalok, mint az idősebbek.

www.bstk.hu