Halloween helyett

Kulcs, 2023 október 28 - duol.hu cikk

Helyszín: Kulcs önkormányzat díszterem
Fellépők: Bagoly Vilmos, Bellovics Kitti, Dummel Viktória, Gräff Zoltán, Hajdú Ilona, Lajtos Matyi, Lilik Márta, Mása Cvetuhina, Szakolczai Ildikó, Virányi Karolina
Segítők: Bátor Éva, Cziráki Dóra, Domján Ferenc, Somogyi Krisztina, Szabó István
Szervező: Gräff Zoltán

Táncok:

  1. Best set in the Hall; Mairi's Wedding ; The Gentleman
  2. Whiteadder Jig ; Polharros Burn

Tánctanár: Dummel Viktória, Gräff Zoltán

Tanított táncok:

  1. Suzuki Circle, Gay Gordons, Canadian Barn Dance, A körtánc, Fairy Ring, Highland Welcome
  2. The Dhoon, Reel for Jeannie, Pudsey Bear, Highland Rambler, Deil amang the Tailors

15 emberrel indultunk meg Kulcs neves díszterme felé, ahol a helyi halloweeni parti fő attrakciója a Budapest Skót Tánc Klub volt. A bemutató első részét óriási lelkesedéssel fogadták a helyiek.
Ezután következett a Dagda, akik talán mégjobban megdolgoztatták a vendégek tapsolóizmait. Majd a táncház első turnusa, melybe nagy lendülettel vágott bele mindenki, azonban a Nap lemenésével, a célközönség nagyrésze is távozott a helyszínről, így a bemutató második részét már alig pár ember tekintette meg. Ők viszont kitörő örömmel fogadták a demó csapat újboli színre lépését.
A móka azonban itt még közel sem ért véget, megújult arculattal vágtunk neki a ceilidh második részének, ahol már a vendégek és a klubtagok egy az öthöz arányban ropták, de legalább minden táncon akadálymentesen lendültünk túl. Végső soron az egész esemény remek hangulatban telt, és vidáman indulhattunk vissza Pestre 14-en, mivel egy táncosunkat sajnálatos módon hátra kellett hagynunk további partizásra.


Vissza a BSTK honlapra