Skót tánctanfolyam - 2006

A BUDAPEST Skót Tánc Klub skót tánc tanfolyamot hirdet kezdők számára. 14 és 90 év közöttiek jelentkezését várjuk. (Ez komoly, tőlünk nyugatabbra nagyon sok idős ember táncol skót táncokat!)

A tanfolyam célja azoknak az alaplépéseknek és figuráknak a megtanítása, amelyek szükségesek az RSCDS (Royal Scottish Country Dance Society) előírásai szerint megrendezésre kerülő nemzetközi bálokon és egyéb táncos eseményeken történő résztvételhez.

A most végzettek részt tudnak majd venni a hetente tartott skót klubban, ahol izgalmasabb táncokkal is megismerkedhetnek. Ezáltal alkalmassá válhatnak az RSCDS előírásai szerint megrendezésre kerülő skót bálokon való részvételre. Ilyen lesz például a 2007-ben megrendezésre kerülő budapesti nemzetközi skót hétvége és skót bál. Itt a világ több országából érkező 100-nál is több külföldi vendéggel táncolunk együtt egy remek skót zenekar (David Cunnungham and his SCD band) zenéjére. Táncokat pedig neves külföldi tánctanártól tanulunk.

A tanfolyam befejezése után (december 10-én) skót bált szervezünk, ahol a tanfolyamon tanult táncok is szerepelni fognak.

Kedvcsináló: Skót tánc tudnivalók   Fotóalbum   Korábbi tanfolyamok: 2005   2004   2003   2002  

Időpontok:2006 szeptember 12 - december 5, keddenként 19:00 - 21:00

Információk:A jelentkezési lehetőségeken kívül: email-ben az info kukac bstk pont hu címen.

Helyszín:  Zeg-Zug Gyermekház, Budapest XIV. Hermina u. 3. (a Thököly x Hungária saroknál)

Tánctanár: Kerner Judit

Zene: Eredeti skót tánczenék CD-ről.

Részvételi díj: 8000 Ft (12x2 óra + skót bál)


Váltócipőt kötelező, tartalék pólót (esetleg megizzadsz) és törölközőt érdemes hozni!

Vissza a BSTK honlapra