Feketedió ünnep

Pétfürdő, 2019 október 19

Helyszín:Pétfürdő
Fellépő: Gräff Zoltán, Krecz Attila, Lajtos Máté, Gera-Lilik Márta, Olexó Tünde, Szakolczai Ildikó, Szili Mátyás, Varga Zsófia
Szervező: Szakolczai Ildikó
Tánctanár: Gräff Zoltán
Táncok:

Tanított táncok: 2019. október 19-én Pétfürdőn, a hagyományőrző Feketedió Ünnepen léptünk föl. Két kocsival indultunk útnak, a település határában lelkes polgárőrök vártak ránk, hogy megmutassák a művelődési házba vezető utat.

Az ünnepi műsor plakátján ugyan a program első pontjaként csábítottuk a nézősereget, de ahogy minden jó műsorszervező tudja, a közönségcsalogató számot a végére kell tartogatni, így az idő előrehaladtával egyre több és több műsorszám került elénk. Sebaj, volt időnk egy rövid sétát tenni a közeli tóhoz (az ügyelő hölgy nagy rémületére, aki nem értette, hová tűnhetett el az összes táncos) és kortyolgatni a szervezőktől ajándékba kapott diópálinkából. Végül a délután fénypontjaként, Gergő dudaszólóját követően, mi is színpadra léptünk és tomboló sikert arattunk. Egy rövid táncházzal a helyieket is próbáltuk bevonni a táncba, sajnos a vártnál szerényebb eredménnyel. Három kislány táncolt végig lelkesen, igaz őket nem nagyon befolyásolták Zotyó instrukciói.

Ildikó

Videó