Dance Scottish Week 2010

Gödör - 2010. szeptember 26  fotók
A Dance Scottish Week alkalmából eredetileg az Erzsébet térre tervezett, de végül a Gödörben megrendezett skót táncolás.

Tánctanár: Debbie Moss, Gräff Zoltán
Szervező: Borbély Ágnes
Zene: Dagda együttes + Németh Miklós (skót duda)
Táncok: Suzuki Circle, 'A' körtánc, Fairy ring, Virginia Reel, Reel of the 51th Division, Highland Rambler, Highland Welcome, Wednesday Welcome, Flowers of Edinburgh

Lezajlott a skót tánc nemzetközi hetének nagy eseménye: a táncház az Erzsébet téren. Csak éppen az égiek olyan skót időt küldtek ránk, hogy a fűvön nem tudtunk táncolni. Azaz, talán még vállalkoztunk volna a szökőkút melletti táncolásra, de dudásunk azt mondta, hogy az ő hangszere már a nedvességtől is elhangolódik, így aztán az a terv, hogy a zenészek a fa alatt játszanak (hoztam összecsukható székeket is), mi meg az esőben táncolunk, nem jött be. Viszont csodák csodájára, mikor előző nap terepszemlén voltunk Daviddel, és megkérdeztem a Gödörben, hogy használhatnánk-e a szabadtéri, de fedett területüket, akkor azt a választ kaptuk, hogy nyugodjunk meg, majd találnak nekünk valahol helyet.

És így is történt. Még színpadot is kapott a zenekar. Zotyó elegáns fekete zakóban és kiltben megjelent, és rögtön skótos hangulat lett. Az ott üldögélőknek osztogattam egy-két táncház és kezdő tanfolyam szórólapot, és elmagyaráztam, hogy most ünnepeljük a skót tánc nemzetközi hetét, de nem vagyok benne biztos, hogy nagyon sok hívet szereztünk.

Megjött a Dagda is, Németh Miklós dudásunk hozta fiát is a doboláshoz (csak őt kísérte), és egyre több lelkes BSTK-s is érkezett. Juditkáék érték el a legnagyobb létszámot, mert a gyerekeken kívül, még Áron édesanyja is eljött. Debbie is ott volt Anna-Moraggal. Anna-Morag tettre készen az esőben táncoláshoz - mivel igazi skót vér csörgedezik az ereiben - piros gumicsizmát viselt. Eljött B. Melinda is, akit már olyan régen nem láttunk, és volt egy lelkes fiatal pár is, aki nagyon jól ropta. Tehát minden együtt volt a különleges táncházhoz.

Anna-Morag rögtön táncra perdült, és a Pat-a-cake Polkát kezdte el táncolni, amihez Matyi-Anita és Ági és David is csatlakozott. Matyi a márványpadlón elcsúszott, de felpattant és tovább táncolt, mintha a furcsa figura a tánc része lett volna. Először a Suzuki Circle-t táncoltuk el, majd jött egy bemutató: Moulin Rouge (táncolták: Anikó-Zotyó, Judit-Áron, Anita-Matyi, Ági-David). Utána már Debbie is tanított: Virginia Reel. És jött a többi tánc.... Szóval jó hangulat volt.

Azért nem adjuk fel! Talán 2011-ben sikerül majd a fűvön táncolni.

Ági

Vissza a BSTK honlapra