Tánctanítás esküvőn

Budapest, 2008.06.07

Tánctanár:Bíró Anikó, Graff Zoltán
Zene: Dagda

A várban, a Nemzeti Táncszínház aulájában volt az esemény. Nóra és Zsolt esküvői bulija. Találgattuk, hogy melyikük családjában van skót szál, de tévedtünk. Azért gondoltak a skót táncra, mert Glasgow-ban dolgoznak. Pár skót barátjuk el is jött az esküvőre.

A terv szerint 19:20-tol lett volna skót tánc. Persze lehetett rá számítani, hogy csúszás lesz. Mikor odaértünk, még épp a 'ki tud többet az ifjú párról' műveltségi vetélkedő zajlott. :-) Ennek végét megvártuk (6. es 7. asztal volt a legjobb), aztán megkerestük a fiatal házasokat. Többször elnézést kértek, hogy majd csak egy óra múlva kerülünk sorra. Hogy ne unatkozzunk, kaptunk vacsorát. Remek volt a spárgával (nem a madzag, hanem a növény :-) töltött hús, a sárgarépa köret, meg a nemtudommilyen szósz.

Előttünk magyar táncház volt, jó ugrálós táncokkal, nem csoda, hogy 20 perc alatt mindenki jól kipurcant. Így aztán nem egyből jött a skót tánc, előbb a Dagda játszott néhány számot. A táncokat a Canadian Barn Dance-el kezdtük. 10-12 pár állt be táncolni, ügyesebbek és kevésbé ügyesek vegyesen :-) A Gay Gordons jött utána, szokás szerint először kisebb kavarodással a fordulunk/hátra megyünk környékén. De aztán mindenkinek összejott a végére. A Pat a Cake Polka-nál már kezdtek belejönni, és a hangulat is egészen jó lett ekkorra. A Suzuki circle már nagyon jól ment, a fáradtak helyett új emberek is beálltak. A Highland Welcome volt az utolsó tánc, annak is sikere volt.

Végülis egészen jól sikerult a skótos rész. Az ifjú pár (nagyon szimpik egyébként) köszönték szépen a zenét és a tanítást. Ha Glasgow felé járunk, lesz hol megszállnunk :-)

Az ifjú párnak sok boldogságot!

Zotyo

[Saját táncházaink]   [BSTK honlap]