Almássy téri skót táncház

Almássy tér, 2004. január 16, péntek

Tánctanár: Német Ági, Gräff Zoltán
Zene: Ez-MÉZ
Meglepően sokan, több, mint 50 embert számoltam (állítólag 80 jegy kelt el), egyszer volt 6 szett is, mindegyik 8 emberes :-)

A létszámhoz hozzájárultunk mi is, ott volt Márti, Edina, Gergő (ő plusz embereket is is hozott), köszi nekik. És voltak néhányan a mi táncházunkból is, mivel megírtam az eseményt a skóttánc lev.listánkra.

A táncház első felében Német Ági tanított, nem is rosszul. Persze tudjuk, hogy minél több ember (pláne sok kezdő), annál nehezebb tanítani.

Tanította a Wild Geese-t is, ami végül önképzőkör jellegű tanításba ment át, mivel 1-2 szettnek tudta elmagyarázni, mit is kell csinálni, a többi szettben voltak profibbak, akik a szetten belül megtanították.

A táncház második felében én tanítottam. Mivel láttam a kezdők nagy tömegét, a szokásos kezdőbb táncokkal indultunk, Suzuki, Canadian, ezek mentek is eleg jol.

A végén az 51-es hadosztályt vettem elő, ami nem volt túl fényes ötlet. A sarokpozíció kifogott kissé az embereken. Igaz, hogy csomóan oda se bagóztak, hogy miket dumálok én, hanem jól elbeszélgettek egymással... Azért azokban a szettekben, akik odafigyeltek, többnyire sikerült eltáncolni.

Az ex-MEZ nem játszott rosszul... Viszont az utolsó szám (The REEL of the 51...), polkát játszottak! Az tűnt fel, hogy baromi gyors a zene :-(

Ily módon végül is fél 11 után lett vége, és a nép még szívesen téncolt volna, EZ-MÉZ viszont nem igen akart már játszani.

Zotyo Saját táncházaink Vissza a BSTK honlapra