Skót tánc tanfolyam

A BUDAPEST Skót Tánc Klub angol nyelvű skót tánc tanfolyamot hírdet kezdő és középhaladó táncosok számára. A tanfolyam célja azoknak az alaplépéseknek és figuráknak a megtanítása, amelyek szükségesek az RSCDS (Royal Scottish Country Dance Society) előírásai szerint megrendezésre kerülő nemzetközi bálokon és egyéb táncos eseményeken történo résztvételhez. (Néhány tánc ízelítőnek).

Időpontok: 1999 március 16, 23; április 13, 20, 27; május 11, 18, 25; június 8 és 15-én 18.30 és 21.30 óra között; június 5-én és 6-án egész nap (június 5-én, szombaton nyilvános táncest is lesz)

Helyszín: A St. Columba's Presbytarian Scottish Mission közösségi terme
1064 Budapest, Vörösmarty utca 51.

Tanárok: Turi Gábor (BSTK) keddenként, a hétvégi kurzusra a tanár Skóciából érkezik.

Zene: Keddenként CD-rol szól, a hétvégi programon (az esti táncrendezvényt is beleértve) élőzene lesz.

Ruházat: Puhatalpú (tánc)cipő szükséges (Magyarországon "valódi" cipő rendelhető a Copelius Kft-nél: Budapest, Szondi utca 73, Tel:331-83-47, nyitva: H-P, 7-16), fiúknak skót szoknya nem kötelező.

Részvételi díj: 4.000 Ft, amely tartalmazza a tanfolyam minden költségét (a 10 keddi alkalmat, a hétvégi intenzív kurzust és a belépőt a szombati táncestre).

Kedvezmény: A Budapest Skót Tánc Klub és a Skót Templom tánccsoport tagjai kérésükre a részvételi díjból 25% kedvezményben részesülnek.

A résztvevők a tanfolyam sikeres elvégzésérol a Budapest Skót Tánc Klub (amely a Royal Scottish Country Dance Society társult tagja) által bibocsátott igazolást kapnak. Ez az igazolás a tulajdonosának 25% kedvezményt biztosít az 1999. szeptember 10 és 12 között Budapesten, a Budapest Skót Tánc Klub szervezésében megrendezésre kerülo első Nemzetközi Skót Tánc Hétvége és Bál belépodíjából.