Irány Európa!

Solymár, 2003 március 22

Helyszín:Művelődési ház
Fellépő: Borbély Ágnes, David Esdaile, Gräff Zoltán, Hatvani Éva, Salamon Attila, Teke Ilona, Turós Éva
Szervező: Gräff Zoltán
Tánctanár: Gräff Zoltán
Táncok: Whiteadder Jig + St'Andrews Fair; Wind on Loch Fine; J.B.Milne
A rendezvényre ingyenes volt a belépés, ezért nem volt meglepő, hogy elég sokan voltak. Fellépésünk sikeres volt, az utána tartott tánchaz úgyszintén. A színpadon kellett rendezni ezt is, mivel a nézőtér tele volt asztalokkal és székekkel. Volt zsúfoltság, mivel elég sokan akartak táncolni. Kisebb galibát okozott, hogy jópár kisgyerek is beállt táncolni és a párcserés táncoknál nem akart megválni a mamától :-)

Utánunk Édain koncert következett, majd ír táncbemutató (szett táncok). Ezen én is táncoltam, mivel az egyik fellépő kora délután le kellett mondja a fellépést. Mivel az ír táncosok tudták, hogy mi is ott leszünk (meg azt is, hogy szoktan írt is táncolni), szóltak, hogy be tudnék-e ugrani. Be tudtam :-)

Volt kisebb kavarodás a vége felé, mert jöttek zenészek (Csongor és még hárman, köztük egy igazi skót is), és az öltözőben hangoltak. Úgy gondolták, hogy majd ők is fellépnek, bár a műsorban nem voltak benne, és úgy tűnt, hogy a szervezők sem tudnak róluk. Volt olyan elképzelés, hogy az ír táncház élő zenére lesz, amit ők adnak, de nem tudtak időre behangolni. Így a táncház mégiscsak CD-re volt. Az ír táncosok el akartak menni a 22:10-es busszal, ezért szóltak, hogy tanítsak még néhány skót táncot a végén.

Mikor az öltözőbe értünk, kiderült, hogy Csongorék ott adnak 'kamarakoncertet'. Egész jól játszottak, sajnos a végét nem tudtam megvarni :-(


Az eseményről írt a Solymári Hírmondó c. újság (2003. április 4-i szám, 11. oldal). A cikk túlnyomó része a skót dudásról szólt (ami nem baj). Egy kis bekezdés a skót táncról (ez se baj). Arról viszont, hogy volt ott még ír táncbemutató, ír táncház, Édain koncert és angol musical-ekből részletek, a cikkíró teljesen elfeledkezett (ez azért nem túl korrekt), vagy talán a műsor felénél már hazament?

Zotyó

Vissza a BSTK honlapra