Alukönigstahl - 10 éves évforduló

Lajosmizse, 2000. szept. 2.

Fellépő: Gräff Zoltán, Kerner Judit, Láng Szilvia, Selmeczi Zsuzsa, Teke Ilona, Turi Gábor
Szervező:Turi Gábor
Táncok:Wild Geese + Whiteadder Jig; Wind on Loch Fine + Macpharson's Jig

Kisebb (?) nehézségek után azért csak összejött a fellépő társaság, de csak oly módon, hogy az egyik fiút lány táncolta (nevezetesen Zsuzsa).

Mercedes különbusszal vittek le minket (és más táncosokat is) Lajosmizsére az öreg tanya csárdához. Itt ünnepelte az Alukönigstahl nevű cég a 10 éves magyarországi jelenlétét. Meghívták üzletfeleik jó részét, hogy egyenek, igyanak, nézzenek fellépéseket, táncoljanak, stb. Azok meg persze jöttek. Nekik táncoltunk mi.

Előttünk merengét és hastáncot láthatott a nagyérdemű (utóbbi igen sikeres volt), utánunk pedig flamengós lányok léptek fel.

A mi fellépésünk egész jól sikerült. A második szám közepétől a közönség tapsa kisérte a táncot. Ebben szerepe lehetett annak a remek zenének is, amit Gábor talált. És persze igen jók voltak a táncok is. Mindkettő mix volt, 2 táncból összevágva. Az első tánc külön érdekessége, hogy 32S + 32R + 32S + 32R tipusú. És két olyan táncot kevertünk egybe, ami háromszög szettben táncolandó. Úgy tűnik ez a két mix igen jól jöhet máskor is, ha csak három párossal tudunk elmenni fellépni. És megvannak hozzá a megfelelő zenék is.

Vissza a BSTK honlapra