'Dance Scottish Week' Ceilidh

Budapest, 2010 szeptemer 24     fotók

A 'Dance Scottush Week' alkalmából rendezett ceilidh.

Helyszín: Skót Misszió
Fellépő:
Bíró Anikó, Borbély Ágnes, Diószegi Áron, David Esdaile, Horváth Anita, Kerner Judit, Salamon Attila, Szótér Andrea Szervező: Borbély Ágnes
Táncok: Quarries' Jig, La Moulin Rouge, Mairie's Wedding

Debbie a szokásos lendülettel és kedvességgel terelte a résztvevőket és meglepően jól mentek a táncok. Több kisgyerek is volt, köztük Debbie kislánya is, akik nagyon élvezték a táncokat. A Dashing White Sergeant-nél, ami háromemberes szetteket igényel, Davidnek már volt valaki az egyik oldalán és nézett körül, hogy kit válasszon, amikor egy kis szemüveges kissrác (kb. 3-4 éves) odapattant, elkapta a kezét és végig kitartott. Igaz, hogy később édesanyja is csatlakozott hozzájuk.

Az első táncnál a duda hangjára vonultunk be, egy kis sípolás volt az erősítésben, de a tánc alatt a zene jó volt.

A Moulin Rouge-nál azonban az első 8 bar után szünet következett, elment a hang, majd visszajött. Újból elkezdtünk táncolni, ezúttal elszántak voltunk, ha elmegy a zene, számolásra folytatjuk, és ha visszajön, akkor mintha mi sem történt volna.... Azonban ekkor már teljesen elment a zene (audió CD-t játszottunk le discman-ről a Dagda erősítőjét használva, és ütemes tapsra táncoltuk el a még hátralévő kb. 48 bart.

Mivel elvittem az MP3 lejátszót arra az esetre, ha baj lenne a CD lejátszásával, az utolsó táncot az MP3-ról szerettük volna lejátszani. Juditka kikeresett egy 40 baros reelt, pont azt, ami a CD-n is volt. Feri el is indította, csak éppen a közepéről indult a szám. Második próbálkozás után inkább a Dagda zenéjét választottuk.

Ági

Vissza a BSTK honlapra