Burns supper

Budapest, 2009 január 27   Foto

Helyszín: Skót misszió
Fellépő: Borbély Ágnes, David E. Goldberg, David Esdaile, Diószegi Áron, Gräff Zoltán, Horváth Anita, Komlósi Eszter, Korándi Márta, Molnár Zsolt, Rupert Melinda, Szili Mátyás, Teke Ilona
Szervező: Kerner Judit, Szili Mátyás
Táncok: The Dancing Master, Crossing the Line, Twelvesome Reel

Az idén sokkal többen jöttek el, mint tavaly és a brit nagykövet is megtisztelte az eseményt részvételével. Nagyon szellemes és élvezetes beszédet mondott, amin az egyik vendég hangos hahotára fakadt és úgy tűnt, hogy nem is tudja abbahagyni.

Jól sikerült a férfi-női beszéd párbaj is és mindegyik végén természetesen whisky-t kellett inni. Debbie Moss adta elő illetve játszotta el a haggis-hez írt Burns költeményt. Szegény haggis nem úszta meg, Debbie nagy élvezettel széttrancsírozta a nagy késsel. A haggist persze előtte tálcán hozták be duda szóra (Kéri Gyuri játszott) és az egész szervező bizottság kísérte.

A vacsora finom volt. Amíg mi a levest kanalaztuk illetve a haggis-t tettük villánkra, a Dagda együttes játszott.

Az eseményt egyébként Aron a templom lelkésze nyitotta meg, majd mi (BSTK) táncoltuk el az első két táncot. A program szerint még két táncot kellett volna táncolnunk, de mivel a beszédekkel egy kicsit elcsúszott a tervezett program, már csak egy táncot kértek tőlünk, és ez a Twelvesome Reel lett.

Sajnos előtte nem volt alkalmunk elsétálni, de így is lendületes volt a tánc, kisebb szépséghibákkal.

Ez után ceilidh táncok következtek, amiket Debbie tanított meg, és az est az Auld Lang Syne eléneklésével zárult. Ági

Vissza a BSTK honlapra