Burns supper 2009

Budapest, 2009 január 24     videó   Foto

Helyszín: Corinthia Grand Hotel Royal
Fellépő: Borbély Ágnes, David Esdaile, Diószegi Áron, Gräff Zoltán, Horváth Anita, Kerner Judit, Komlósi Eszter, Korándi Márta, Molnár Zsolt, Rupert Melinda, Szili Mátyás
Szervező:Kerner Judit, Szili Mátyás
Táncok: The Dancing Master, Crossing the Line, S-Locomation+Scott Meikle, The Black Mountain Reel

A szombati Burns Supper megint nagyon jól sikerült. Ott voltak a profi skót dudások és dobosok, akiket még reggel 3-ig hallgatni lehetett a bárban. Anita és Zotyó is kipróbálta, hogy tudnak-e jobban dobolni, mint az eredeti skót dobos, de még gyakorolniuk kellene. Megkérdeztük a dobost, hogy mennyi idő alatt sajátította el a mesterség fortélyait, és azt válaszolta, hogy 16 éves korában kezdte és 18 éves korára jutott el arra a szintre, hogy már nyilvános fellépéseken dobolhatott. Persze azóta már eltelt 1-2 évtized, és azóta is dobol.

A nagyterem csodálatos, és minden évben meghatódunk, hogy ott táncolhatunk. (Az utóbbi időben a Kaméleon c. magyar filmben lehetett látni a fogadás jelenetnél a lenyűgőző termet.) Én az emeleti karzatról néztem táncosainkat, és rendkívül kellemes látványt nyújtottak. Judit tanítása és a próbák látszottak a "végterméken". A tánc után többen is odajöttek gratulálni, és az est végén elköszönő vendégek is megköszönték az élményt. Különösen jól mutatott az 5-páros The Black Mountain Reel és a square set-ben táncolt Dancing Master, de a másik két tánc is fontos volt a programban.

Ági

Vissza a BSTK honlapra