Burns supper 2007

Budapest, 2007 január 27     az esemény honlapja

Helyszín: Corinthia Grand Hotel Royal
Fellépő: Borbély Ágnes, Bíró Anikó, David Esdaile, Gräff Zoltán, Gyarmati Gábor, Horváth Anita, Komlósi Eszter, Molnár Zsolt, Rupert Melinda, Szili Mátyás
Szervező: Borbély Ágnes
Táncok: Moulin Rouge , Culla Bay, MacLeod's Fancy, Polharrow Burn

Az idei Burn est, amit a Magyar-Skót Baráti Társaság szervezett, igencsak kitett magáért. Skóciából érkezett 6 dobos 3 dudás és 4 kardvívó (az is lehet, hogy 5). Emellett magyar táncosok is voltak és természetesen a BSTK táncosai. Óriási termet kaptunk az öltözéshez, amit nem kellett megosztanunk másokkal. Külön teremben kóstolhattuk meg az est menüjét a skót dobosok társaságában. A menü fénypontja az előző évekhez hasonlóan a haggis volt, de az édességeket is meg kell említeni csodálatos ízük és franciás, díszes tálalásuk miatt. A narancsos túrókrém torta, a málnakrémes torta és a kis krémesek, meg csoki fánkok maradtak meg emlékezetemben, de a többieknek lehet, hogy más dolgok ízlettek.

Mire eljött a 8.55, amikor a fellépésünk kezdődött volna, már nem volt üres a hasunk. Egy kis csúszás volt a programban, így egy picit később élvezhette a közönség a BSTK táncosainak bemutatóját. Éppen a fő étel tálalása következett volna (talán következett is, de a tánc miatt nem tudtam figyelni), amikor sorra kerültünk. Debbie szerint, mindenki minket nézett....

A Moulin Rouge-nak nagy sikere volt, de a többi táncot is élvezte a közönség. Jól sikerült a táncok közötti átmenetre kitalált és a befejező, meghajlási koreográfia is. Kisebb hibák becsúsztak a gyakorlások ellenére is. A Macleod's Fancy-t, amit a fellépés előtt többször is elpróbáltunk, hogy ne keveredjen el senki, mindenki hibátlanul táncolta.

10 után Debbie táncokat tanított, és mi is táncoltunk, hogy segítsük a tapasztalatlanabb táncosokat. Éjfél után a bárban a skót dudások és dobosok már énekeltek is. Számomra ez volt az est fénypontja.

Ági

Vissza a BSTK honlapra